//

Ректор Люблінського Католицького Університету став почесним доктором Волинського Національного Університету ім. Лесі Українки

Отець професор Станіслав Вільк, ректор Люблінського Католицького Університету ім. Івана Павла ІІ, 6 жовтня 2011 р. отримав почесний титул доктора honoris causa (почесного доктора) Волинського Національного Університету ім. Лесі Українки в місті Луцьку. Вчена Рада українського вузу відзначила польського науковця і ченця салезіянина за «гідні похвали зусилля в захисті людських прав, його дуже гуманний і справді гідний подиву погляд на життя, абсолютне служіння істині та з поваги до вагомого внеску у становлення й розвиток Волинського Національного Університету ім. Лесі Українки».

 

Отець проф. Станіслав Вільк у розмові з кореспондентом Радіо Ватикану сказав, що відзнака українського вузу стала для нього несподіванкою. Сприйняв це як вияв дедалі міцніших зв’язків між двома університетами. Принагідно згадав про численних випускників і науковців з України, які здобували свої знання в Люблінському Католицькому Університеті. Серед них чимало духовенства двох обрядів. Ректор Вільк, зокрема, зазначив: «Ми давали богословські знання греко-католицьким священикам, які вже були висвячені, але приходили й казали: «Я хочу вивчати богослов’я від початку, бо дійсно хочу добре вивчити богослов’я. Адже в підпіллі не було такої можливості, аби добре підготуватися до свого покликання й місії».


В урочистій церемонії, що відбулася в Луцьку взяли участь представники греко-католицького і римо-католицького духовенства та мирянських спільнот.

 

Джерело: Радіо Ватикан