//

Рекорди Папи Івана Павла ІІ

Він має повне право бути записаним до Книги Рекордів Гіннеса. Впродовж понтифікату Іван Павло ІІ швидко побив всі рекорди, які встановлювали його попередники. Цікаво, що вже через кілька місяців після обрання його папою, йому дали кличку «Ураган Войтила».


Він відвідав 129 країн. Здійснив 104 закордонні подорожі і ще 146 по Італії. Він проїхав понад 1 200 000 км., що становить більше, ніж трьохкратна відстань від Землі до Місяця, чи 30 разів навколо Землі.


«Із завзяттям і мужністю він їхав до всіх куточків світу. Він відвідав сотні країн не для задоволення чи заради цікавості, але для того, щоб проголошувати Євангеліє миру Господа нашого Ісуса Христа» - розповідає кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації святих.


Він відправив найчисельнішу Службу Божу в історії. Це відбулося 1995 року у Філіппінах під час Всесвітнього Дня Молоді у Манілі, де зібралося більше 4-ох мільйонів осіб.


Розповідає кардинал Гауденсіо Росалес, Архиєпископ Маніли: «Я пригадую, як речник Папи сказав, що через надзвичайно велику кількість людей, що там зібралась, папамобіль не має змоги проїхати. Нам прийшлося йти пішки до сцени близько двох кілометрів. Служба мала початися о 9 годині, але нам вдалося почати тільки об 11 год. Пам’ятаю, як речник Папи назвав ВДМ у Манілі перевищенням успіху».


Колишній організатор папських подорожей, Архиєпископ Ренато Боккардо, розповідає: «Серед того натовпу були люди, котрі стояли за якимось стінами чи перешкодами і нічого не могли бачити. В них навіть не було радіо, щоб слухати, що відбувається, але вони казали: тут є Папа, і я не можу це пропустити. Це було свідченням віри, втіленням віри, яка зворушувала.»


Але Папа Іван Павло ІІ також відправляв і малочисельні Служби, як, наприклад, Служба для 200 осіб у 1989 році, під час візиту до Північних країн. В травні 2002 року він відправив Службу в Азербайджані. Він став першим Папою, котрий відвідав ці місця.


Колишній папський речник, Хоакін Наварро Вальс, пригадує: «Папа тоді вже не міг ходити. На той час йому було дуже важко говорити. Але він вирішив поїхати в Азербайджан, де загальна кількість католиків становила менше 200. Папа хотів поїхати, оскільки вважав, що ця мала групка вірних католиків у цій країні має право взяти участь у папській Службі Божій. Вони мали право бути з Папою неначе в їх країні було 200 мільйонів католиків.»


Цифри його правління вражаючі. Він був першим папою не італійцем за останніх 455 років, і першим папою-слов’янином в історії. Його понтифікат тривав 26 років і 5 місяців та був третім найдовшим після Пія ІХ і Святого Петра.


Як єпископ Риму він здійснив 301 візит до парафій цього міста.


Він провів 1 169 загальних аудієнцій, які відвідали більше 17 млн. вірних. Він також призначив 231 кардинала з усіх континентів.


Іван Павло ІІ зустрівся з близько 1600 голів держав і урядів.


Він проводив багато катехизацій для дітей, яких називав «маленькими друзями Ісуса». Іван Павло ІІ був також першим Папою, котрий написав папський документ до дітей, а саме пастирський лист.


Папа Іван Павло ІІ підписав більше 100 офіційних документів, включаючи 14 енциклік, 45 апостольських листів і 14 апостольських закликів. Впродовж років його промови склали більше 100 000 сторінок.


Він проголосив більше святих і блаженних, ніж всі його попередники разом. Він канонізував 482 осіб і беатифікував ще 1 338.


Архиєпископ П’єро Маріні, церемоніймейстер Івана Павла ІІ розповідає: «Іван Павло ІІ проголосив більше святих, ніж інші папи римські разом, починаючи від Урбана VIII до Павла VI».


Також новаторським у Папи Івана Павла ІІ було бачення діалогу з представниками всіх релігій. Він був першим сучасним Папою, котрий відвідав синагогу, перший Папа, котрий зайшов до протестантської церкви і мечеті. Він заохочував до діалогу з євреями та представниками інших релігій, закликаючи молитися за мир, особливо в Асижі в жовтні 1986 року.


Всі ці рекорди показують силу Папи Івана Павла ІІ, а також його невтомну посвяту Церкві. Це правління, повне досягнень, назавжди залишиться в історії Католицької Церкви та християнства третього тисячоліття.


За матеріалами Romereports.com