//

Реклама з президентами США наголосить на важливості Бога і релігії для свободи

Нова реклама католицької організації Лицарі Колумба використає День Президентів як нагоду пригадати американцям про те, що попередні президенти вважали Бога і релігію фундаментом держави.

 

«Ідея про те, що наші права походять від Бога і що релігія повинна відігравати роль у нашому національному публічному житті  не є партизанською чи сектантською, вона квінтесенціально американська»,- сказав у День Президентів 20 лютого Верховний Лицар Карл Андерсон. «Цей День Президентів є чудовою нагодою нагадати американцям, що Бог є – і завжди був – фундаментом цієї країни і нашої системи впорядкованої свободи».

 


Серед президентів, яких цитує рекламний ролик, є Томас Джефферсон, який запитував: «Чи можуть свободи нації бути в безпеці, якщо ми відкинули переконання  про те, що ці свободи є даром Бога?»


Франклін Д. Рузвельт у січні 1941 року сказав, що США віддали свою віру в свободу «під Божий провід». Джордж Вашингтон вважав, що мораль та релігія є «необхідною підтримкою» для «схильностей і звичок, які ведуть до політичного успіху».


Реклама цитує також Джона Кеннеді, який в часі своєї інавгураційної промови сказав: «Права людини випливають не з щедрості держави, але з Господньої руки».


60-секундний ролик показували національні телеканали в період 18-20 лютого, а також регіональні супермаркети від Коннектикуту до Каліфорнії.

 

За матеріалами: catholicnewsagency.com