//

Речник Ватикану про ім’я, титул та одяг Папи після зречення

Його Святість Бенедикт XVI, вислужений Папа (Папа емерит), або вислужений Римський Архиєрей (Римський Архиєрей емерит) – так називатиметься Папа Бенедикт XVI після 20:00 римського часу, коли вступить в дію його зречення з уряду Наступника святого Петра.

 

Про це під час брифінгу, що відбувся 26 лютого 2013 р. у Ватиканському прес-центрі, повідомив його директор о. Федеріко Ломбарді, ТІ. Він також пояснив, що офіційним одягом Бенедикта XVI буде проста біла сутана звичайного покрою, звичайне взуття. Після зречення Бенедикт XVI не носитиме так званого «персня рибалки», який є символом Папського служіння. Кардинал-Камерленго повинен вчинити з перснем та печаткою те, що приписано актуальним законодавством щодо вакантності Апостольського Престолу.

 

Щодо sede vacante, то Речник Апостольської Столиці повідомив, що Декан Колегії Кардиналів надішле 1 березня офіційне запрошення кардиналам для участі в приписаних загальних зібраннях. З огляду на те, що наступні дні – це субота і неділя, то передбачається, що ці зібрання розпочнуться від 4 березня. Саме кардинали, під час такого загального зібрання, визначать дату початку Конклаву.

 

Джерело: Радіо Ватикан