//

Реакція посла Ізраїлю у Ватикані на звернення Папи до дипкорпусу

У щорічному зверненні до дипломатів, акредитованих при Апостольській Столиці, Папа Бенедикт говорив про Святу Землю, на якій «напруга між палестинцями і ізраїльтянами впливає на стабільність усього Близького Сходу». Закликаючи обидві сторони до мирних переговорів, Папа зазначив, що «необхідно, щоб лідери цих двох народів прийняли відважні і далекоглядні рішення на користь миру».


Святійший Отець додав, що із задоволенням сприйняв новину про те, що за ініціативи Королівства Йорданії було розпочато діалог і висловив надію на те, що він призведе до миру, що гарантуватиме право обом націям жити у безпеці у незалежних державах і у міжнародно визначених кордонах.


Посол Ізраїлю при Апостольській Столиці, Мордехай Леві, був присутній на понеділковій зустрічі дипломатів із Папою. У інтерв’ю для Радіо Ватикану він зазначив:


«Мені дуже приємно, що Святійший Отець згадав про цей поступ, оскільки віднова переговорів після більш ніж річної перерви є дійсно хорошою звісткою. А ще кращою новиною є те, що цього разу Йорданія вступила і стала посередником при переговорах. Не знаємо, що з цього вийде (з переговорів), але однозначно можу сказати, що гірше було б не брати у них участі. Тому, на мою думку, Святійший Отець побачив світло у кінці тунелю і закликає його світити сильніше».