//

Реакція на скандал серед голландських салезіян

Негайне відкликання голландського провінціала, початок церковного розслідування в цій провінції згромадження, а також ухвалення рішучого повернення до традиції виховання та душпастирства отця Боско – таким чином найвища влада згромадження відреагувала на скандальні дії голландських салезіян.


Виявилося, що один з місцевих монахів, котрий щоденно працював з дітьми, був членом правління асоціації Martijn, яка бореться за легалізацію педофілії. Більше того, про цю діяльність знав і підтримував начальник голландських салезіян, о. Герман Спронк. Справа стала відомою, коли останній задекларував в телеінтерв'ю, що педофілія не заслуговує на безумовне засудження.

 

Салезіяни прореагували на скандал дуже рішуче, нагадуючи, що поведінка їх голландських побратимів жодним чином не відповідає спадку святого Івана Боско. Генерал зібрання запевнив, що педофільський активіст не матиме ніколи контакту з дітьми і що на нього чекають дисциплінарні покарання. Така ж доля зустріне вже відкликаного провінціала голландських салезіян.


Салезіянським скандалом також стривожена Церква в Голландії. Виявилося, що не спрацювали суворі антипедофільські процедури, які там введено в 2004 р., – підкреслює прес-секретар місцевого єпископату Пітер Конен.


За матеріалами Radio Watykańskie