//

Реабілітаційний центр для узалежнених «Назарет» на Львівщині відвідали талановиті музичні таланти

У неділю, 5 лютого, у часі завершення Різдвяних свят, мешканці Реабілітаційного Центру «Назарет», що на Львівщині, приймали особливих гостей. До них завітали із святковою програмою жителі села Оброшино, а саме учасники Народного драматичного театру при Народному домі с. Оброшино «Оберіг» та молодіжний гурт «Життя прекрасне».


Організатором поїздки своїх односельчан виступив депутат Оброшинської сільської ради Михайло Федечко. Увазі реабілітантів було представлено святковий вертеп, колядки та гумористичний номер у виконанні учасників театру. Усі присутні мали змогу насолоджуватися майстерністю гостей, їхньою щирістю та відкритістю. Художній керівник театру Зоряна Рогожинська привітала глядачів, побажавши їм всяких гараздів, терпіння, витривалості та Божих ласк.


Та на цьому вечір не закінчився. Далі увазі присутніх було представлено колядки та пісні у виконанні молодіжного гурту «Життя прекрасне» у складі Олесі Довбуш, Богдана Курило та Миколи Свища. Їхній виступ не залишив нікого байдужим, адже молоді люди поділилися своїм музичним талантом, ─ музику до багатьох своїх пісень вони пишуть самі. Давно знані колядки прозвучали у новій, сучасній інтерпретації, припавши до серця кожному слухачеві.


Після завершення святкової програми та гучних овацій, гості мали можливість поспілкуватися з мешканцями Центру, оглянути будівлю, зігрітися гарячим чаєм перед дорогою додому. Директор «Назарету» о. Ігор Швед розповідав про щоденне життя тут, відповідав на численні запитання зацікавлених гостей, ділився спогадами про те, скільки зусиль було прикладено, щоб реабілітаційний центр став таким, яким він є зараз – затишним місцем, готовим прийняти потребуючих, та скільки всього треба робити, щоб підтримувати його існування і надалі.


На завершення усі мешканці Центру разом з працівниками щиро подякували гостям, які пожертвували своїм часом та виявили ініціативу приїхати, а також запросили їх завітати ще.


О. Ігор каже: «Такі заходи є дуже необхідними для реабілітантів! Вони раді кожній нагоді поспілкуватися, почерпнути для себе якийсь позитивний досвід інших. Це допомагає їм підтримувати віру в себе, віру в доброту оточуючих людей та в те, що Бог любить кожного з них».

 

повідомила Надія Чорна