//

Раптова смерть єпископа місіонера в Судані

Вранці 16 липня під час відправлення Літургії помер єпископ Чезаре Маззоларі, котрий працював на місії в Судані. Тиждень тому він взяв участь в урочистостях проголошення незалежності Півдня. Італійський місіонер знепритомнів під час Літургії. В лікарні, куди його доставили, лікарі констактували смерть.

 

74-річний єпископ Маззоларі працював у Судані протягом 30 років. Спочатку був Апостольським Адміністратором єпархії Румбек, а потім її єпископом. Рішуче підтримував прагнення незалежності жителів Півдня, розділяв з ними труднощі, пов'язані з громадянською війною і страшними злиднями. Також відверто засуджував порушення прав людини в Судані.

 

"Коли багато священиків покинули Судан, він вирішив залишитися зі своїм народом, - згадує померлого єпископа його побратим, о.Джуліо Альбанезе. - Схоже, що він чекав, поки Південний Судан стане незалежним, побачив радість свого народу, а потім спокійно відійшов. Можу сказати, що день виникнення Південного Судану він святкував з глибоким переконанням віри, що добро рано чи пізно переможе над злом" - додав італійський священик.


За матеріалами Radio Watykańskie