//

Рапорт про релігійну свободу у світі: кожні 3 хвилини гине християнин

Релігійну свободу у світі продовжують ламати. За останній рік ситуація в цій сфері ще більше погіршилася. Лише одна четверта країн світу сповна поважає права людини в цьому плані. Найчастіше жертвами переслідувань стають християни. За даними статистики, кожні три хвилини у світі гине християнин. Ці дані оприлюднено у рапорті папської фундації Допомога Церкві в Потребі.

 


Чорний список знову очолюють Саудівська Аравія, Пакистан та Іран. Найчастіше права християн порушуються в мусульманському світі, а особливо погіршилась їх ситуація в Тунісі, Лівії, Єгипті, Сирії і Китаї. Рапорт зазначає щоразу сильніший вплив ісламських радикалів у африканських країнах, зокрема Кенії, Малі, Нігерії та Чаді.

 

Документ називає минулий рік одним із найжорстокіших, кривавих і трагічних в історії Пакистану, пише Fides: «Він назавжди залишиться зазначений вбивствами двох політиків - губернатора Пенджабу мусульманина Салмана Тасіро і міністра у справах меншин католика Шахбаза  Бхатті».Обидва вбивства відбулися з причини боротьби політиків за свободу віросповідання: обидва вони (і мусульманин, і християнин) стали жертвами радикальних ісламських екстремістів, оскільки виступали за скасування чи зміну закону про «богохульство» і відстоювали життя засудженої до страти за «богохульство» християнки Асії Бібі.

 


Рапорт вказує також на позитивне явище, яким є щоразу більша суспільна свідомість проблеми переслідування християн, що проявляється зростанням зацікавлення цією проблемою ЗМІ, а також в парламентських ініціативах Італії, Німеччини чи Бельгії. Позитивну оцінку отримала також діяльність Європарламенту  щодо вирішення цієї проблеми.

 

За матеріалами: radiovaticana.va / www.sedmitza.ru