//

Рапорт про переслідування християн у світі

Католицька організація «Допомога Церкві в потребі» оприлюднила рапорт на тему дискримінації і переслідування християн у світі .


Автором 160-ти сторінкової публікації під назвою «Важка ситуація християн – документація 2011» є експерт з прав людини Бертольд Пельснер. Він підкреслив, що цього року особливу увагу звернено на становище християн в Північній Африці, в Іраку і Пакистані. Багато місця відведено на висвітлення ситуації Церкви в таких тоталітарних країнах, як Китай чи Бірма. 


Християни Північної Африки перед обличчям політичних змін коливаються між надією на більшу свободу і страхом перед  ісламськими режимами, які їм загрожують. Приводом для неспокою є теракти з релігійних мотивів.

 

З часу опублікування попередньої документації 2008 року значно погіршилась ситуація християн в Іраку. 

 

В Пакистані ісламісти вбили двох відомих політиків, які виступали проти дискримінації релігійних меншин і вимагали відміни так званого закону про богохульство, який часто використовують для зведення приватних порахунків.


Презентація цьогорічного документу відбулась 16 квітня в Берліні в присутності  католицького Патріарха Александрії коптського обряду кардинала Антоніоса Нігаба а також Архиєпископа Алжиру Халеба Бадера.   

 

За матеріалами: ЕКАІ