//

Рапорт агенції Fides: 149 нападів на християн в Індії у 2010 році

Згідно з рапортом агенці Fides, який посилається на дослідження Evangelical Fellowship of India (обєднання христин різних деномінацій), минулого року в Індії було зафіксовано 149 антихристиянські акти. Насильницькі дії, скоєні групами індуїстських екстремістів, заторкнули 18 штатів і особливо сильно були відчутні в штатах Карнатака, Андхра-Прадеш (Південна Індія), Мадхья-Прадеш і Чхаттісгарх (Центральна Індія). У попередні роки найсерйозніші інциденти були зареєстровані в штаті Орісса. В інших областях групи індуїстських екстремісів, які є постійними агресорами проти християн в Індії, продовжували працювати спокійно і безкарно, тому що часто представники місцевої влади належать до партії індуїстських націоналістів (Baratiya Janata Party), яка захищає екстремістські групи.

 

Згідно з інформацією агенції Fides, серед випадків агресії є напади як на окремих людей, так і на християнські установи і на цілі християнські громади, що збираються разом на літургію. Частими були і випадки сексуального насилля над жінками-християнками, зокрема в штаті Карнатака, щоб в такий спосіб примусити їх "навернутися" на індуїзм.

 

Безкарність злочинців, йдеться в доповіді, є основною причиною, що напади на християн все ще тривають. У доповіді також звернено увагу на застосування антихристиянської пропаганди з боку багатьох ЗМІ, які розпалюють релігійну ненависть і підбурюють до насильства.

 

Християнські громади в Індії неодноразово зверталися до державних органів і поліції з проханнями про ефективніший захист свободи віросповідання та можливість користати із законів і прав всіх індійських громадян, незалежно від віросповідання.

 

За матеріалами: http://www.fides.org