//

Раду Європи закликали встановити День пам’яті нових мучеників

Встановити День пам'яті сучасних мучеників, в який би згадували християн, вбитих за віру в останнє десятиріччя, запропонував італійський соціолог Массімо Інтровіне.

 

"Усвідомлення тієї нетерпимості та переслідування, яких зазнають християни, не досить, - сказав соціолог у слуханнях Ради Європи на тему: "Переслідування східних християн: Яка європейська відповідь". - Три четвертих всіх випадків релігійних переслідувань у світі спрямовані проти християн, але мало хто знає про це,"- пояснив Інтровіне.

 

Він нагадав великий екуменічний захід, організований Іваном Павлом II 7 травня 2000 року в Колізеї. У цей день Папа згадав християнських мучеників - жертв радянського, комуністичного, нацистського, ісламського терорів і націоналізму в Азії, агресивного секуляризму та організованої злочинності. "Сьомого травня - річниця цієї події - була б днем пам'яті про християнських мучеників", - сказав Массімо Інтровіне і нагадав, що день пам'яті жертв Голокосту приніс бажані результати, тобто сприяв зниженню антисемітизму.

 

За матеріалами fronda.pl