//

Радник Барака Обами: Кожної п’ятниці в моєму офісі молитва

Видатний хорватський фізик, професор Лузанського Університету (Швейцарія), радник американського президента Барака Обами з питань енергетичної політики доктор Давор Павуна на конференції в хорватському місті Спліт, присвяченій питанням відносин між релігією і наукою заявив: «Кожної п’ятниці о 12.15 в моєму швейцарському офісі збираються фізики, математики, студенти і професори, щоб молитися на різних мовах, в тому числі і на китайській. Всіх нас об’єднує Ісус Христос. По-щирості казати, я не розумію людей, які твердять, що християнство і наука – це речі, які не можна об’єднати.»

 

«Так, наука не має відповіді на всі питання. Існують речі, які не можливо описати за допомогою математичних формул. І власне це розуміння посприяло моєму наверненню. Це я почав розуміти після 29 років. До того я був переконаним агностиком.» - розповів пан Павуна – «Коли я це зрозумів, моє еґо, моя гордість розпалися на тисячу фрагментів, і лише Ісус, який своїм Духом оживив мене в часі католицьких харизматичних реколекцій, допоміг віднайти мені ітегритет в Бозі.»

 

На думку вченого, комплектна цивілізація зараз розвивається не в тому напрямку. Відкинувши Бога, людство практично почало заперечувати само себе. Найвидатніші вчені були віруючими християнами, як от наприклад Ісаак Ньютон, чи Руджер Бошковіч, або юдеями, як Альберт Енштейн. Без Бога наша цивілізація приречена. Комплектна політична , соціальна та економічна ситуація є наслідком відходу від Бога і вирішення цих проблем, які постали перед нашою цивілізацію, на думку вченого, можливе лише через людей, які є людьми Христовими.

 

Джерело: www.slobodnadalmacija.hr