//

Радикальні ісламісти атакують християн Ефіопії

Ісламські фундаменталісти з південноефіопського міста Бешено, в якому переважає мусульманська більшість, здійснили ряд атак проти місцевих християн. Метою цих дій було змусити християн до переходу на іслам або до залишення тих країв.
 

 

Внаслідок атак трьом християнським лідерам довелось покинути місто, двоє перейшли на іслам. Всі вони належали до невеликої групи євангельських християн з 30-ти осіб. Касса Авано- протестантський проповідник, досі лікує важкі рани, які він отримав 29 листопада 2010 року від членів озброєної мусульманської групи. Місцева влада відмовляється обороняти християн, не дозволяє побудувати осередок для молитви і цвинтар.

 

 

До 1974 року на території Ефіопії легально існувало християнство, яке відігравало значну роль у житті країни, з приходом прокомуністичної влади християн переслідували, накидаючи місцевим жителям комунізм і марксизм. Після падіння режиму в 1991 році ефіопське християнство віднаходить своє давнє значення.
 

 

В той же час в країні зростає відсоток нехристиян – зокрема мусульман, і деякі коментатори припускають, що в країні однакова кількість визнавців обох релігій (хоча останні дані свідчать про 45% християн і 31% мусульман). Багаті ісламські країни здійснюють величезний тиск на Ефіопію за допомогою економічних інвестицій, який може призвести до ґрунтовної зміни структури визнань в цій країні.
 

 

За матеріалами: wiara.pl