//

Рада Єпископських Конференцій Європи про кризу на Старому континенті

Криза в Європі має характер не тільки економічний, але перед усім антропологічний. На це звертають увагу представники єпископатів Старого континенту.

 

У Нікосії на Кіпрі закінчилася зустріч, присвячена кризі. Зустріч організовувала Рада Єпископських Конференцій Європи (CCEE). У ній взяли участь відповідальні за соціальні питання в кожному єпископаті.

 

У повідомленні, що представляє обговорення, наголошено, що у спробах системного подолання кризи бракує відповідного антропологічного та соціального бачення, заснованого на солідарності та субсидіарності. Соціальна політика не може ґрунтуватися виключно на критерії прибутковості, бо шкодить соціальній згуртованості на Старому континенті. Справжнім викликом для Церкви є майбутнє Європи і суспільна ізоляція.

 

У Нікосії говорили також про християнську присутність в Європі, про потребу належного виховання молодого покоління. При цьому звернули увагу на роль культурного діалогу, який є важливим елементом церковно-суспільних взаємин. Важливим інструментом тут може бути католицьке соціальне вчення.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va