//

Рада церков Тернопільщини закликала по-християнськи відзначити 22 червня

Тернопільська обласна Рада церков на засіданні при облдержадміністрації звернулися до представників політикуму та громадськості з закликом по-християнськи вшанувати 22 червня пам'ять полеглих у війнах, уникаючи розбрату та непорозумінь.

 

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації, учасники засідання прийняли звернення з нагоди Дня скорботи  і  вшанування  пам'яті  жертв війни  в  Україні.

 

«Сьогодні ми молитовно згадуємо всіх їх, відомих та невідомих, полеглих на фронтах, загиблих у підпіллі, в концтаборах, скалічених тілесно та духовно, обпалених полум’ям війни. Наша щира молитва має стати нерукотворним пам’ятником усім їм, а злагода в суспільстві – запорукою недопущення повторення цих страшних часів», - йдеться у зверненні Ради церков.

 

Пам’ятні заходи до 70-ої річниці від початку Другої світової війни розпочнуться в Тернополі з покладання квітів та панахиди на Пагорбі слави у Старому парку 22 червня о 10 годині. Після цього квіти на спомин покладуть до військових могил та могил жертв політичних репресій на Микулинецькому кладовищі обласного центру.

 

Джерело: ZAXID.NET