//

Рада Церков Естонії виступила проти легалізації одностатевих партнерств

ТАЛЛІНН – Рада Церков Естонії направила до Міністерства юстиції країни лист з вимогою відмовитися від розробки і ухвалення закону «Про спільне проживання», що юридично визнає партнерство представників сексуальних меншин.

 

"Рада Церков не підтримує реєстрацію спільного проживання, аналогічно до реєстрації шлюбів, оскільки таким чином схвалюється і пропагується гомосексуалізм", – йдеться в поширеному 1 жовтня 2012 року листі на ім'я Міністра юстиції Естонії Крістена Міхала.

 

На думку Ради Церков, що об'єднує найбільші релігійні конфесії Естонії, "гомосексуальний спосіб життя є гріхом перед Всевишнім, а гріх і порок не можна акцептувати на законодавчому рівні".

 

У той же час автори листа відзначають, що "не можна людей, що визначають себе як гомосексуалісти, зневажати, таврувати або піддавати дискримінації ще якимось чином", повідомив Інтерфакс.

 

Нагадаємо, що в травні 2007 року Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, до складу якої входять 18 конфесій християнського, мусульманського та іудейського напрямків, одноголосно прийняла Декларацію «Про негативне ставлення до явища гомосексуалізму та спроб легалізації так званих одностатевих шлюбів (реєстрації одностатевих партнерств)».

 

Варто відзначити, що у вівторок, 2 жовтня 2012 року, Верховна Рада України прийняла за основу в першому читанні законопроект № 8711 щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір. Проект забороняє будь-яку пропаганду гомосексуалізму, за що передбачається кримінальна відповідальність.

 

Інститут релігійної свободи, м.Київ 
www.irs.in.ua