//

Рада Кардиналів у організаційних і економічних справах Апостольської Столиці: Ватикан ще відчуває наслідки глобальної кризи

Ватиканський бюджет на поточний рік представлено на дводенному засіданні Ради Кардиналів у організаційних і економічних справах Апостольської Столиці. Її очолив кардинал держсекретар Тарчізіо Бертоне. На його запрошення на зустрічі виступив також в питаннях, що належать до його компетенції гендиректор Ватиканського Радіо о. Федеріко Ломбарді. Бюджети Апостольської Столиці і Губернаторату Ватиканської Держави особливі. Як вказано в опублікованому комюніке із засідання, Губернаторат має адміністрацію, незалежну від внесків, що походять від Апостольської Столиці. Він дбає про економічні потреби і управління територією Ватиканської Держави, забезпечуючи необхідні структури як опору для Апостольської Столиці і її діяльності.

 

Помітні вже ознаки покращення економічної ситуації – читаємо далі в комюніке. Однак „на загальну картину, що виникає із згаданих бюджетних кошторисів, впливає ненадійність глобальної економічної системи, а також збільшені витрати на управління. Це особливо очевидно, коли йдеться про Апостольську Столицю, для якої незамінним джерелом дофінансування є добровільні пожертвування вірних”. Члени Ради Кардиналів у організаційних і економічних справах Апостольської Столиці „висловили глибоку подяку за підтримку, яку вірні надають, часто у анонімній формі, вселенському служінню Святішого Отця”. Вони також спонукали їх витривати в продовженні цієї благодійної справи.

 

За матеріалами Radio Watykańskie