//

Пурпурати святкують свої ювілеї. Новий склад кардиналів-виборців

Сьогодні, 23 листопада,  два ватиканських єрархи відзначають свої ювілеї. 80-річчя святкує кардинал Ренато Рафаеле Мартіні, колишній голова Папських рад "Iustitia et pax" і душпастирства емігрантів і подорожуючих. Кардинал Мартіні був протягом довгих років Апостольським нунцієм в різних країнах світу і при міжнародних організаціях. Саме під його керівництвом було підготовлено і видано Компендіум соціального навчання Церкви. Досягнувши 80-річного віку кардинал Мартіні втратив можливість брати участь у конклаві.

 

Другий ватиканський ювіляр, кардинал Анджело Содано, також представляв інтереси Святішого Отця і Святого Престолу на міжнародній арені. Сьогодні  йому виповнюється 85 років. Єрарх займався викладацькою діяльністю, був Апостольським нунцієм в Чилі за часів диктатури генерала Піночета. Протягом 16 років, до 2006 р., був Держсекретарем Його Святості Папи, змінивши на цій посаді легендарного папського дипломата, кардинала Агостіно Казаролі.

 

Після консисторії, яка відбудеться завтра, 24 листопада, Кардинальська  колегія буде налічувати 211 пурпуратів, 120 з яких матимуть право голосу під час вибору Папи.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va