//

Протопресвітери Львівської Архиєпархії привітали своїх Архиєреїв з Різдвом

У четвер, 3 січня відбулась чергова зустріч протопресвітерів Львівської Архиєпархії.

 

Засідання відбулось під головуванням Преосвященного владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівського. На зустрічі були присутні усі протопресвітери Архиєпархії.

 

В ході зустрічі були розглянуті такі питання:

    Порядок повідомлення вірним Різдвяних послань Глави УГКЦ та Митрополита Львівського

    Повідомлення для вірних про проведення родинного заходу «В гостях у Василя та Маланки», у неділю 13 січня в Палаці Мистецтв (м. Львів, вул.. Коперніка)

    Пригадка про святкування дня богопосвячених осіб 15 лютого.

    Про релігійну літературу, що вводить вірних в оману.

    Про порядок служіння Богослужіннь та уділення вірним Святих Тайн.

 

Вкінці, робочої частини зустрічі було зачитано Грамоту Високопреосвященного Митрополита Львівського, владики Ігоря для о. Івана Нижника протопресвітера Янівського в якій було відзначено його ревну працю та дозволено відтепер носити нагрудний хрест з прикрасами.

 

Після гучної колядки у виконанні протопресвітерів, лунали слова привітань один одному з нагоди прийдешнього празнику Різдва Христового. В особливіший спосіб протопресвітери звернулися до своїх Архиєреїв: Високопреосвященного Митрополита Львівського, владики Ігоря та Преосвященного владики Венедикта, і у спільному привітанні побажали владикам: « Щоб гора Святоюрська все сонцем сіяла, Христова любов, щоб усіх наповняла, щоб Владики завжди були здорові та провадили паству у Божій любові».

 

Диякон Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії