//

Противники абортів як неонацисти?

Влада Мюнхена заборонила вуличні поради для жінок, що збираються зробити аборт. Такі поради перед клініками спонтанно дають члени німецького товариства Lebenszentrum (Центр життя), що є учасником Європейської асоціації EuroProLife.

 

Вже у 2006 році товариство Lebenszentrum мусило відповідати перед судом за так звані "вуличні поради". Тоді суд постановив, що в цих порадах немає нічого нав'язливого і надокучливого, а кожна жінка сама може вирішити, чи хоче розмовляти з членами товариства.

 

Члени Lebenszentrum розмовляють з жінками перед входом до клініки і згідно з даними організації їм вдається таким чином у спокійній, роз'яснювальній розмові переконати навіть до ста жінок щороку, щоб вони вирішили народити свою дитину.

 

Минулого тижня у такій діяльності брала участь жінка, яка показала фотографію свого семилітнього сина і повідомила, що він зміг народитися лише тому, що pro-life організація говорила з нею безпосередньо перед запланованим абортом.

 

Однак, цього разу місцева влада спеціальним розпорядженням заборонила таку діяльність. Такому рішенню також сприяли місцеві засоби масової інформації. Захисників зачатого життя названо фундаменталістами і зазначено, що вони блокують автомобільний рух у місті. Деякі газети в Німеччині відчайдушно намагаються дискредитувати pro-life рухи, у своїх коментарях асоціюючи їх з неонацистськими гаслами. Товариство Lebenszentrum оголосило, що буде оскаржувати рішення міської влади Мюнхена.

 

За матеріалами Radio Watykańskie