//

Протестантський лідер про "надзвичайно братську" зустріч з Папою

"Ця зустріч була надзвичайно братською, - прокоментував голова Ради Євангелічно-Лютеранської Церкви Німеччини Ніколаус Шнайдер свою понеділкову аудієнцію у Папи Франциска - з щирим обміном враженнями, від серця до серця", - додав він. Протестантський лідер провів після зустрічі зі Святішим Отцем спеціальну прес-конференцію. Він послався на слова Понтифіка, який вважає важливим, щоб всі Церкви свідчили разом спільну віру в Христа і були зосереджені навколо Хреста Ісуса. Це була перша можливість, щоб познайомитися, - сказав Шнайдер - не було передбачено жодної дискусії, пов'язаної з екуменічними питаннями.

 

Голова Ради Євангелічно-Лютеранської Церкви Німеччини пояснив своє запрошення Понтифіку взяти участь у святкуваннях 500-річчя Реформації. За словами Шнайдера, це не буде виключно суто німецька чи протестантська урочистість; це святкування є можливістю "святкування" навернення до центральної ролі Євангелія, тому стосується всіх християн, вважає він.

 

8 квітня протестантський лідер провів також зустрічі з префектом Конгрегації віровчення, Архиєпископом Герхардом Людвігом Мюллером, і головою Папської ради сприяння християнській єдності, кардиналом Куртом Кохом.


За матеріалами  http://be.radiovaticana.va