//

Проща подяки за прожитий рік

У кожного з нас, пересічних християн, є багато прохань до Бога, у тому чи іншому намірі. Але чи багато з нас дякують Богові за отримані ласки?

 

Подякувати Господеві за прожитий рік вирішили хористи Архикатедрального собору Святого Юрія під керівництвом пані Надії Поворозник. До хору долучились також і парафіяни собору, вирушивши у паломництво до чудотворних місць 8-13 грудня 2011 року.

 

Із благословення високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського владики Ігора та за сприянням Митрополичого паломницького центру «Джерела духовності», прочани мали чудову нагоду заглибитись у духовну подорож «Слідами Івана Павла ІІ».

 

Складаючи свої подяки Господеві, прочани молились перед Чудотворною іконою Матері Божої Ченстоховської на Ясній Горі. Взяли участь у Божественній Літургії в Санктуарії до Божого Милосердя, що знаходиться у Лаґевніках (поблизу Кракова); відвідали родинний дім Івана Павла II у містечку Вадовіце.

 

У неділю 11 грудня під час Божественної Літургії молились у церкві святого Климентія разом із українцями, що живуть і працюють у Празі. Щиру молитву доповнював чарівний спів хору, що став справжньою окрасою та духовним доповненням молитовної мандрівки.

 

Завершилась подячна проща Божественою Літургією у храмі св. Варвари, що у Відні. Після Літургії духівник паломництва о. Тарас Фітьо та о. Григорій Пашко поблагословили всіх прочан мощами Св. Варвари та Св. Йосафата Кунцевича, що знаходяться у віденському храмі УГКЦ Св. Варвари і освятили придбані в часі прощі сакральні речі та іконки.

 

Вирушали у паломництво майже незнайомі між собою люди, які за п’ять днів перетворились на спільноту, об’єднану молитвою та участю у Святих Тайнах Сповіді та Євхаристії.


Учасниця прощі Віра Ценглевич
Фото: Надія Поворозник
На фото: прочани біля Санктуарію Божого Милосердя в Лаґевніках

Джерело: www.ugcc.lviv.ua