//

Проща Коломийсько-Чернівецької єпархії до Зарваниці

Тисячі вірних Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ взяли участь у щорічній прощі до Зарваниці, яка відбулася на празник Успіння Пресвятої Богородиці 28 серпня. Паломники віддалених населених пунктів єпархії вирушили на прощу із сходом сонця 24 серпня.

 

Владика Миколай (Сімкайло), єпарх Коломийсько-Чернівецький та єпископ Василій (Семенюк), єпарх Тернопільсько-Зборівський, вітали паломників та відправляли святкові Богослужби.

 

У проповіді єпископ Миколай висловив радість з приводу прощі вірних єпархії до Зарваниці, оскільки кількість прочан з року в рік збільшується. “Особливо відчуваємо святе заступництво Пречистої Діви Марії, молячись разом у Зарваниці, де Богородиця подала особливий знак опіки над українським народом. Спільною молитвою поручаємо наші благання Божій Матері за дітей і молодь, які за кілька днів розпочнуть новий навчальний рік, а також за всіх вірян Коломийсько-Чернівецької єпархії”, – сказав єпископ Миколай.

 

Учасники прощі брали участь у нічних чуваннях, урочистому поході із свічками, мали можливість приступити до Святої Сповіді. З уваги на велику кількість прочан Божественну Літургію відправляли на подіумі перед Зарваницьким собором, де прочани масово приступили до Святого Причастя.

 

Проща до Зарваниці у Коломийсько-Чернівецькій єпархії є досить давньою традицією вірян. Щорічно 28 серпня на свято Успіння Пресвятої Богородиці віруючий люд вирушає пішою прощею до Небесної Заступниці у Зарваницю. Із особливими проханнями люди стають на шлях паломництва, долаючи до двохсот кілометрів власною ходою. Разом із парафіянами йдуть священики, закликаючи до спільної молитви за прощення провин, за навернення людей до Бога, за опіку Матері Божої над українським народом…

 

Джерело: Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії