//

Проща до Вишгорода 2011

28-29 травня 2011 р. відбудеться Проща Київської архиєпархії до Вишгорода. У цьому, відомому в часи Київської Руси, відпустовому місці перебувала всесвітньо відома ікона Вишгородської (Володимирської) Богородиці.

 

Авторство чудотворної святині церковна традиція приписує Апостолу Луці. У 1155 р. володимиро-суздальський князь Андрій Боголюбський вивіз ікону з Київщини до Володимира-на-Клязьмі.

 

У прощі візьмуть участь вірні з Київської, Житомирської, Вінницької, Черкаської та Чернігівської областей України, які входять до складу Київської архиєпархії, представники молодіжних організацій «Пласт - НСОУ», «СУМ», «Обнова», мирянських організацій «Матері в молитві», «Рух Назаретських Родин», «Подружні зустрічі», «Віра і світло», «УМХ».

 

Також до участі в прощі запрошено молодь та різні мирянські організації зі всіх єпархій та екзархатів в Україні. Організатори прощі сподіваються, що з часом паломництво до Вишгорода стане загальноукраїнським.

 

Проща матиме два маршрути:

    ПІШИЙ (30 км.) – від Патріаршого Собору Воскресіння Христового (вул. Микільсько-Слобідська 5) попри станції  метро «Дніпро», «Поштова площа», «Мінська», «Героїв Дніпра» до Собору Вишгородської Богородиці УГКЦ.
   

ВЕЛОСИПЕДНИЙ (50 км.) – з міста Ірпінь через Гостомель – Раківку – Синяк – Демидів – Лютіж – Старі Петрівці – Нові Петрівці – «Дзвонкову криницю» до Собору Вишгородської Богородиці УГКЦ.

 

У рамках прощі відбудуться нічні чування біля Собору Вишгородської Богородиці, які закінчаться урочистою Архиєрейською Святою Літургією.

 

Усіх, хто зацікавлений взяти участь у прощі як учасник чи волонтер, просимо звертатись до Оргкомітету:

т/ф. (044) 254 56 10
моб. (098) 57 77 331
мейл: vyshhorod@gmail.com

 

Прес-служба Київської архиєпархії