//

Проща «Дорогою зцілення» зібрала небайдужих людей до алкогольної проблеми

29 квітня 2012 року вперше відбулася загальноукраїнська проща «Дорогою зцілення» до Унівської Святоуспенської Лаври, присвячена молитві за утвердження нашого народу в чесноті тверезості.

 

Серед прочан, які приїхали до Унева були люди, які хочуть подолати алкогольну залежність, їхні рідні та близькі, а також молодь та усі небайдужі до вирішення алкогольної проблеми.

 

Під час Святої Божественної літургії звучала Прохальна єктенія в наміренні зцілення залежних від алкоголю:


Ще молимося за молодь нашої парохії, щоб споможені Твоєю благодаттю ревно дбали про дар здоров’я, плекали чесноту тверезості і не дозволяли затьмарити в собі образ і подобу Божу гріхом пияцтва, просимо Тебе Господи вислухай і помилуй.

 

Ще молимось за усіх парохіян благословенних даром батьківства, щоб добрим прикладом власного життя заохочували і настановляли дітей своїх до життя у тверезості і допомогли їм належно цінувати Твій величний дар здоров’я, просимо Тебе Господи вислухай і помилуй.

 

Ще молимося за зцілення поневолених недугою алкогольного узалежнення. Подай їм Господи зрозуміння свого стану, просвічення їхнього затьмареного розуму і духа, зціли їхнє пожадання, утверди їх у чесноті стриманості, відроди їхню турботу про спасіння власної душі і мир у їхніх родинах та допоможи їм розпочати життя у тверезості, просимо Тебе Господи, милостиво вислухай і помилуй.

 

Люди мали можливість прикластися до Унівської Чудотворної ікони Божої Матері та ікони «Невичерпна Чаша», яку було привезено з Тернополя (з церкви Софії Премудрості Божої).

 

Після богослужіння священики провадили духовні науки для різних груп:


1) Молодих людей, які хочуть плекати чесноту тверезості та батьків, щоб добрим прикладом власного життя заохочували і настановляли дітей своїх до життя у тверезості і допомогли їм належно цінувати Божий дар здоров’я;
2) Людей, які хочуть подолати залежність;
3) Рідних та близьких осіб, поневолених недугою пияцтва.

 

 

Цього дня вперше служився Молебень до Пресвятої Богородиці перед іконою «Невичерпна Чаша», у ході якого Владика Венедикт Алексійчук уділив благословення та відпуст.

 

Була започаткована Золота книга Тверезості, де усі бажаючі мали змогу присягнути на тверезе життя і таким чином скласти духовну пожертву за зцілення людей, поневолених недугою пияцтва.

 

Повідомив о. Дмитро Польовий
Голова підкомісії «За тверезість життя»

Джерело: sokaleparchy.org.ua