//

Пророчі спогади про обрання Папою кардинала Войтили

 16 жовтня Церква відзначає чергову річницю обрання на престол Наступника св. Петра бл. Івана Павла II. Саме в цей день 34 роки тому архиєпископ Краківський Кароль Войтила став 264 Римським Понтифіком. З приводу цієї події згадуються слова майбутнього Папи, виголошені за кілька днів до його обрання Понтифіком під час св. Меси в інтенції померлого Івана Павла І: "Державні діячі, глави країн говорять про те, що був даний початок новому пастирському стилю Святого Престолу. Стилю повного великої простоти, великої скромності, величезної поваги до людини".

 

Ще одним пророчим фактом з біографії Кароля Войтили є випадок, що стався 15 серпня 1963, під час коронації ікони Матері Божої Людзмерської. З рук фігурки Діви Марії, яку несли в процесії, випав скіпетр. Його встиг схопити кардинал Войтила, оскільки знаходився поруч. Тоді його друг о. Францішек Махарський, в майбутньому архиєпископ Краківський, пожартував: "Кароль, Марія ділиться з тобою владою!"

 

Перед конклавом, на якому кардинал Войтила був обраний Понтифіком, він був дуже зосереджений і мало розмовляв. Сестри усулінки, в яких майбутній Папа жив в Римі, а також деякі інші його близькі  розповідали, що в той момент архиєпископ  Кароль Войтила не хотів розмовляти і багато розважав. Вони переконані, що він вже якимсь чином знав про своє майбутнє обрання.


За матеріалами  http://be.radiovaticana.va