//

Програма Всесвітнього Дня Молоді у Мадриді

Центральний Комітет Всесвітніх Днів Молоді поінформував про нові подробиці папського перебування у Мадриді. Програма була вже "закрита" і отримала схвалення Ватикану - поінформував єпископ Чезар Франко, головний координатор зустрічі, яка відбудеться у серпні у столиці Іспанії.

 

 

Бенедикт XVI прибуде у четвер 18 серпня на мадридський аеродром Бараджаз, звідки - після привітальної церемонії - проїде до нунціатури. Цього самого дня понтифік на папамобілі прибуде на майдан Пуерта де Алкала і Чібелес, де зустрінеться з молоддю.

 

 

У п'ятницю вранці Папа Римський проїде до Ескоріалу, що знаходиться неподалік Мадриду, де зустрінеться з групою близько тисячі монахинь з різних країн світу. Приблизно стільки ж молодих викладачів університетів (у віці до 40 років) також будуть мати зустріч з Папою у цій мальовничій місцевості. Вдень Папа візьме участь у хресній дорозі, що проходитиме на мадридському авеню Реколетос. Окремі стації (називаються pasos) – сцени Страстей у натуральну величину – носять вулицями міст упродовж Страсного тижня.

 

 

Семінаристи матимуть можливість зустрітися з Папою у суботу вранці під час Літургії у катедральному соборі Альмудена. Вже по дорозі на вечірнє молитовне чування, яке відбудеться в Куатро Віентос, Бенедикт XVI зупиниться у центрі Фонду Інституту святого Йосифа, щоб відвідати фізично і психічно неповносправну молодь.

 

 

Новинкою у недільній програмі буде зустріч Папи Римського з волонтерами незадовго до його відльоту до Риму, що відбудеться у павільйонах виставкового комплексу IFEMA. Єпископ Франко поінформував, що на даний час вже є близько 15 тисяч волонтерів, у тому числі 1200 з Польщі. Він водночас закликав місцева молодь стати волонтерами.

 

 

На Всесвітні Дні Молоді записалося вже понад 260 тис. осіб, з яких близько 150 тис. візьме участь у єпархіальному етапі, що їм передуватиме - поінформували організатори.
 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie