//

Програма візиту Папи Бенедикта XVI до Мілану з нагоди VII Всесвітньої зустрічі родин

У вівторок, 28 лютого 2012 р., у північноіталійському місті Мілані, яке прийматиме VII Всесвітню зустріч родин, що триватиме від 30 травня до 3 червня, відбулася прес-конференція, під час якої представлено організаційні заходи та програму візиту Святішого Отця. З журналістами, зібраними в конференц-залі архиєпископського палацу, спілкувалися кардинал Анжело Скола, Архиєпископ Мілану, кардинал Енніо Антонеллі, Президент Папської Ради в справах сім’ї, та єпископ Ермініо Де Скальці, який очолює Фундацію «Мілан – Родини 2012». Пригадаємо, що тема Всесвітньої зустрічі родин звучить «Родина: праця та свято».

 

Папа Бенедикт XVI приєднається до учасників заходу у п’ятницю, 1 червня, ввечері. У міланському аеропорту Лінате його зустріне делегація у складі представників місцевої цивільної та церковної влади, звідки всі від’їдуть до Катедральної площі Мілану, де відбудеться зустріч з громадськістю. Після короткого відпочинку в резиденції архиєпископа Святіший Отець від’їде до всесвітньовідомого міланського театру «Ла Скала», де відбудеться концерт на його честь.

 

У суботу, 2 червня, вранці, Римський Архиєрей очолить в катедральному соборі богослуження утрені, яку з ним молитимуться священики та чернецтво. Після її завершення Папа від’їде до стадіону «Сан Сіро», де відбудеться зустріч з тими, хто приготовляється до Миропомазання.

 

Ввечері в архиєпископському палаці Святіший Отець зустрінеться з представниками влади. Пізніше Бенедикт XVI від’їде до Парку «Норд», що при міланському аеропорту «ді Брессо», де відбудеться зустріч з сім’ями в рамках Свята ділення свідченнями.

 

У неділю, 3 червня, вранці Папа знову повернеться до вищезгаданого місця, де очолить Євхаристійне богослуження та проказування молитви «Ангел Господній».

 

Ввечері, в резиденції архиєпископа, Святіший Отець прийме членів Фундації «Мілан – Родини 2012» та організаторів візиту, після чого від’їде до аеропорту Лінате, звідки відлетить до Риму.

 

Джерело: Радіо Ватикан