//

Програма про ІІ Ватиканський Собор ч.1

З нагоди Року віри, Телебачення Віковічного Слова розпочало транслювати короткі серії програми, присвяченої приготуванню, відкриттю і роботі ІІ Ватиканського Собору. Вашій увазі пропонуємо 1 серію цієї програми: "ІІ Ватиканський Собор: задум і підготовка". Усі 15 серій програми можна також придбати на диску DVD у Католицькому Медіа-Центрі

 

 

 

Папа Бенедикт XVI в Апостольському листі Porta Fidei («Двері віри») нагадує: «…початок Року Віри, який збігається з п’ятдесятою річницею відкриття ІІ Ватиканського Собору, може бути доброю нагодою, аби зрозуміти, що тексти, записані отцями Собору, за словами  блаженного Йоана Павла ІІ, «не втратили ані своєї ваги, ані блиску».

 

Потрібно, щоб вони були правильно прочитані, широко знані і взяті до серця як важливі та нормативні тексти Учительського Уряду в рамках церковної Традиції… Сьогодні, більше ніж будь-коли, я відчуваю себе зобов’язаним вказувати на Собор як на велику ласку, подаровану Церкві у двадцятому столітті: у ньому ми знаходимо точний дороговказ, котрий показує нам шлях, яким ми повинні прямувати у столітті, що розпочалося» (Porta Fidei, 5).

 

Вірне заохоченню Святішого Отця, «Телебачення Віковічного Слова» (EWTN), розпочало транслювати серії програми, присвяченої приготуванню, відкриттю і роботі ІІ Ватиканського Собору. Серії коротких фільмів будуть демонструватися в суботу і неділю, в ранкові, пополудневі та вечірні години (10.00, 16.00, 21.00), щоб якнайбільше людей могли побачити й усвідомити важливість ІІ Ватиканського Собору в житті Вселенської Церкви. В Католицькому Медіа-Центрі можна придбати DVD-диски з такими фільмами про ІІ Ватиканський Собор:

    "ІІ Ватиканський Собор: задум і підготовка".
    "Урочисте відкриття ІІ Ватиканського Собору".
    "Творці та учасники ІІ Ватиканського Собору".
    "Звичайний робочий день ІІ Ватиканського Собору".
    "Перший документ Собору: Конституція про Святу Літургію".
    "Душпастирська конституція ІІ Ватиканського Собору про Церкву в сучасному світі".
    "Догматична конституція ІІ Ватиканського Собору про Церкву – «Світло народів»".
    "Справжні «ключі» до розуміння Собору".

9-12. "Інтерв’ю зі свідками ІІ Ватиканського Собору (І, ІІ, ІІІ, IV)".

13. "ІІ Ватиканський Собор про Божу Матір".

14. Йоан ХХІІІ у вечір відкриття ІІ Ватиканського Собору і Бенедикт XVI 50 роками пізніше

15. Папа Павло VI і ІІ Ватиканський Собор

 

Ці серії, корисні для катехези та приватного перегляду, можна придбати за адресою: 02095 м. Київ, вул. Срібнокільська 8/394, тел. 044 573 79 93, E-mail: novynykmc@ukr.net.