//

Програма пастирського візиту Папи Бенедикта XVI до Венеції і Аквілеї

Зал Друку обнародував програму пастирського візиту Святійшого Отця Бенедикта XVI в Аквілею і Венецію, який відбудеться 7 і 8 травня цього року.
На суботу 7 травня заплановані зустрічі Папи з представниками міської адміністрації, а також участь в асамблеї Другого конгресу Аквілеї. Папа виступить з промовою до присутніх, після чого відправиться на вертольоті до Венеції. У місті каналів і палаців Святійший Отець звернеться з промовою на знаменитій Площі Св. Марка, а потім вшанує мощі Апостола в головній базиліці Венеції.

 

В неділю Бенедикт XVI відправить Літургію в парку «Сан Джуліано» в Местрі. Після молитви «Цариця Небесна» і прощальної церемонії Папа повернеться до Венеції, де в базиліці Св. Марка пройде завершальна асамблея єпархіального пастирського візитування. З площі Св. Марка Папа відпливе в гондолі до собору Санта-Марія-делла-Салюте, де відбудеться зустріч з діячами культури і підприємцями. Потім Папа освятить відреставровану Каплицю Пресвятої Трійці в названій базиліці і очолить урочисте відкриття приміщень Бібліотеки “Studium Generale Marcianum”. Потім Бенедикт XVI скористається сторожовим катером, який доставить його в семінарію Венеціанського Патріархату в районі Тессеру. До Риму Папа планує повернутися в неділю ввечері.

 

За матеріалами Радіо Ватикан