//

Програма папських богослужінь на найближчий період

У Ватикані оприлюднено програму богослужінь за участю Папи Бенедикта XVI на лютий-квітень 2011 р.
 
Вже на початку місяця, 2 лютого, Вселенський Архиєрей очолить у базиліці Святого Петра у Ватикані вечірню з богопосвяченими особами Риму, з нагоди свята Стрітення Господнього та Дня богопосвяченого життя. А через три дні, 5 лютого, очолить в цій же базиліці Службу Божу, під час якої уділить єпископські свячення. Наприкінці місця, 21 лютого, в Залі Консисторій Апостольського Палацу відбудеться консисторія для затвердження деяких канонізаційних процесів.
 
3 березня, в Попільну середу, що є початком Великого Посту в латинській традиції, Святіший Отець прибуде на Авентинський пагорб Риму, де очолить традиційну покаянну процесію від базиліки святого Анзельма до базиліки святої Сабіни, у якій відслужить Євхаристійне богослуження з обрядами Попільної середи. А вже наступної неділі, 13 березня, Папа, разом зі своїми найближчими співробітниками, розпочне великопосні духовні вправи, що триватимуть до 19 березня. У неділю, 20 березня, Бенедикт XVI прибуде до передмістя Риму Казаль Палокко, де посвятить нову парафію та очолить Службу Божу.
 
17 квітня, богослуженнями Квітної (Пальмової) Неділі на площі Святого Петра, Вселенський Архиєрей розпочне цьогорічні відправи Страсного Тижня. У Великий Четвер, 21 квітня, вранці, Папа відслужить Службу Божу з чином освячення Мира у Ватиканській базиліці, а ввечері, Службою «На Господній Вечері» в латеранській базиліці Святого Івана – катедрі Римської дієцезії, розпочне Пасхальне Тридення. У Велику П’ятницю, 22 квітня, Бенедикт XVI очолить богослуження «Страстей Господніх» у базиліці Святого Петра, а опісля – Хресну Дорогу в римському Колізеї. У суботу, 23 квітня, в базиліці Святого Петра, розпочнеться Пасхальне чування, яке очолить Святіший Отець, а в Неділю Пасхи, 24 квітня, Бенедикт XVI відслужить Святу Літургію на площі Святого Петра у Ватикані, після якої уділить урочисте благословення «Urbi et Orbi» (Місту Римові і світові).