//

Програма богослужінь Папи Бенедикта XVI на найближчий період

У Ватикані оприлюднено програму богослужінь, які Папа Бенедикт XVI очолить у жовтні та на початку листопада цього року.

 

У четвер, 4 жовтня, Святіший Отець здійснить прощу до Марійського санктуарію Святого Дому в Лорето, де вручить опіці Пресвятої Богородиці праці 13-ї Загальної Асамблеї Синоду Єпископів Католицької Церкви, урочисте відкриття якого відбудеться у неділю, 7 жовтня, під час папської Служби Божої на площі Святого Петра у Ватикані. Того ж дня будуть проголошені Учителями Церкви святий Іван Авільський та свята Гільдеґарда Бінґенська.

 

У четвер, 11 жовтня, Євхаристійним богослуженням на площі Святого Петра, Єпископ Риму відкриє Рік віри. Через десять днів, у неділю, 21 жовтня, площа перед Ватиканською базилікою знову збере паломників з усього світу, адже того дня Святіший Отець очолить Службу Божу та довершить Чин канонізації, тобто, проголошення святими католицької Церкви, семи блаженних. А через тиждень, 28 жовтня, в базиліці Святого Петра відбудеться закриття Синоду Єпископів.

 

У п’ятницю, 2 листопада, коли в календарі латинського обряду припадає спомин всіх померлих вірних, Бенедикт XVI зійде до крипти під базилікою святого Петра, де спочивають його попередники, щоб помолиться за їхній упокій. Наступного дня, в суботу, 3 листопада, в базиліці святого Петра у Ватикані, Папа очолить заупокійну Службу Божу за кардиналів, архиєпископів та єпископів, які відійшли по вічну нагороду протягом останніх дванадцяти місяців.

 

Джерело: Радіо Ватикан