//

Програма Апостольської Подорожі Папи Франциска до Ріо-де-Жанейро, Бразилія

У Ватикані оприлюднено офіційну програму Першої Апостольської Подорожі Папи Франциска – візиту до Ріо-де-Жанейро, Бразилія, для участі у Всесвітньому Дні Молоді.

 

Папа вирушить до Бразилії у понеділок, 22 липня 2013 р., відлетівши з римського міжнародного аеропорту Чампіно. Після понад 12-годинного перельоту, він приземлиться в міжнародному аеропорту ім. Антоніо Карлоса Жобіма в Ріо-де-Жанейро, де відбудеться лише офіційна зустріч, а повноцінна церемонія привітання відбудеться на подвір’ї палацу Ґуанабара, осідку уряду штату Ріо-де-Жанейро. Там Папа Франциск також здійснить візит ввічливості до Президента Бразилії. З урядового палацу Святіший Отець від’їде до резиденції місцевого архиєпископа в Сумаре, де проживатиме під час перебування у Бразилії.

 

Другий день, 23 липня, буде присвячений відпочинкові після тривалого перельоту, а 24 липня Папа Франциск здійснить прощу до Марійського санктуарію в Апаресіді, де очолить Євхаристійне богослуження, після якого пообідає разом з супроводом, регіональним єпископатом та семінаристами, які навчаються в місцевій семінарії. Повернувшись до Ріо-де-Жанейро, Святіший Отець відвідає лікарню Святого Франциска з Ассізі, де надають допомогу узалежненим від наркотиків та алкоголю, а також убогим тубільцям.

 

У четвер, 25 липня, розпочнуться заходи, безпосередньо пов’язані з Всесвітнім Днем Молоді. Але перед цим, відслуживши приватно Святу Месу в резиденції в Сумаре, Папа Франциск вирушить до Міського палацу Ріо-де-Жанейро, де отримає символічні ключі від міста та поблагословить олімпійські прапори. Опісля він відвідає одну із «фавел» – бідняцьких нетрів на околиці міста. Ввечері на набережній Копакабана відбудеться свято зустрічі молоді.

 

У п’ятницю, 26 липня, після приватної Святої Меси в резиденції Сумаре, Святіший Отець посповідає декількох учасників ВДМ, а опісля в архиєпископській курії відбудеться зустріч з декількома ув’язненими. Опівдні, з балкону архиєпископского палацу, Папа очолить проказування молитви «Ангел Господній», а тоді привітається з організаційним комітетом та доброчинцями Всесвітнього Дня Молоді. В приміщеннях курії також відбудеться обід з кількома юними паломниками, а ввечері Святіший Отець молитиметься з молоддю Хресну Дорогу на побережжі Копакабана.

 

У суботу, 27 липня, Папа очолить разом з єпископами Євхаристійне богослуження в катедральному соборі святого Себастьяна, яке буде присвячена духовенству, чернецтву та семінаристам. Далі в муніципальному театрі відбудеться зустріч з представниками різних рівнів влади Бразилії. Опісля, в Сумаре – обід з бразилійськими кардиналами, проводом Бразилійської Єпископської Конференції та єпископатом регіону. Ввечері, о 19:30, розпочнеться молитовне чування з молоддю.

 

Наступного дня, 28 липня, о 10-й годині місцевого часу Святіший Отець очолить головне Євхаристійне богослуження ХХVIII Всесвітнього Дня Молоді, яке завершиться проказуванням молитви «Ангел Господній». Після обіду Папа Франциск зустрінеться з координаційним комітетом Ради Єпископатів Латинської Америки та Карибського регіону, а перед від’їздом до аеропорту складе подяку волонтерам.

 


Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va