//

Програма Апостольської подорожі Папи Бенедикта XVI до Лівану

У вівторок, 3 липня 2012 р., у Ватикані оприлюднено програму Апостольського візиту Папи Бенедикта XVI до Лівану, який він здійснить від 14 до 16 вересня 2012 року з нагоди оприлюднення Апостольського Повчання за підсумками Спеціальної Асамблеї Синоду Єпископів для Близького Сходу.

 

На Близькій Схід Святіший Отець вирушить 14 вересня вранці з римського аеропорту Чампіно, а приблизно о 14:00 місцевого часу в міжнародному аеропорту Бейруту, столиці Лівану, відбудеться офіційна церемонія привітання. Зазначимо, що Ліван та Україна мають однаковий час. Ввечері Папа прибуде до місцевості Гарісса біля Бейруту, де в базиліці Святого Павла відбудеться підписання післясинодального Апостольського Повчання.

 

Наступного дня, 15 вересня, вранці, Бенедикт XVI здійснить візит ввічливості до Президента Лівану. Опісля, в президентському палаці відбудеться зустріч з главами мусульманських громад, членами уряду, представниками владних інституцій, дипломатичного корпусу, світу культури та провідників різних релігій. В резиденції Вірмено-католицького Патріарха відбудеться обід за участю Патріархів, ліванських єпископів та членів Спеціальної Ради Синоду Єпископів в справах Близького Сходу. Другий день візиту Папи до Лівану закінчиться зустріччю з молоддю, яка збереться на площі перед осідком Маронітського Патріарха.

 

У неділю, 16 вересня, Єпископ Риму очолить Євхаристійне богослуження в центрі Бейруту, яке закінчиться проказуванням Богородичної молитви «Ангел Господній» та врученням післясинодального Апостольського Повчання. Останньою зустріччю перед церемонією прощання буде екуменічна зустріч, що відбудеться в осідку Сиро-католицького Патріархату.

 

Джерело: Радіо Ватикан