//

Програма Апостольської Подорожі Бенедикта XVI до Німеччини

У середу, 20 липня 2011 р., у Ватикані оприлюднено програму Апостольської подорожі Папи Бенедикта XVI до Німеччини, яка відбудеться від 22 до 25 вересня 2011 р.

 

У четвер, 22 вересня, Святіший Отець перебуватиме у столиці місті Берліні. Після церемонії привітання у міжнародному аеропорту Теґель, Венедикт XVI здійснить візит ввічливості до Президента Німецької Федеральної Республіки Крістіана Вульфа, а в осідку Німецької єпископської конференції прийме Федерального Канцлера Ангелу Меркель. Ввечері Папа відвідає Федеральний Парламент та зустрінеться з представниками єврейської громади. День закінчиться Службою Божою на Олімпійському стадіоні Берліну.

 

У п’ятницю, 23 вересня, Папа відслужить Службу Божу в каплиці Апостольської Нунціатури в Берліні, де також зустрінеться з представниками мусульманської громади. Опісля він відлетить до міста Ерфурта, де відвідає місцеву катедру, а в монастирі Отців Агустиніянців зустрінеться з представниками Ради Німецької Євангельської Церкви та візьме участь у екуменічному богослуженні. Ввечері Бенедикт XVI здійснить паломництво до марійської святині у Етцельсбах, де відслужить вечірню.

 

В суботу, 24 вересня, вранці Святіший Отець очолить Євхаристійне богослуження на Катедральній площі Ерфурту, після якого відлетить до Фрайбургу, де, насамперед, відвідає катедральний собор, а ввечері здійснить ряд зустрічей. Він прийме колишнього Федерального Канцлера Гельмута Коля, зустрінеться з представниками Православних Церков, з семінаристами та з Радою Центрального Комітету Німецьких Католиків. День завершиться зустріччю з молоддю, яка збереться на чування у Фрайбурґському виставковому центрі.

 

У неділю, 25 вересня, Бенедикт XVI очолить Службу Божу та молитву «Ангел Господній» в туристичному аеропорту міста Фрайбурґа, а після обіду з членами Німецької Єпископської Конференції зустрінеться з суддями Федерального Конституційного Суду. Останньою перед церемонією прощання буде зустріч з католиками, які беруть активну участь у церковному та суспільному житті.

 

Джерело: Радіо Ватикан