//

Професори з України беруть участь у Міжнародному Симпозіумі викладачів, організованого Римською Єпархією.

21 червня в Римі розпочав свою роботу міжнародний форум викладачів університетів, який організовує Римська Єпархія у співпраці з міністерством освіти та науки Республіки Італія. Вперше у Симпозіумі беруть участь представники українських Вищих навчальних закладів, а саме: проф. Ігор Коцан, ректор Волинського Національного Університету ім. Лесі Українки, проф. Ігор Цепенда, ректор Прикарпатського Університету ім. Василя Стефаника та проф. Василь Марчук, декан факультету політології, проректор міжнародного співробітництва Прикарпатського Національного Університету ім. Василя Стефаника, радник Комісії УГКЦ «Справедливість і Мир». Головною темою зустрічі є «Молодь, освіта та Університет». Цей форум щорічно об′єднує інтелектуальну еліту найрізноманітніших наукових галузей, що працює у провідних світових закладах освіти.


На початку роботи Симпозіуму, учасників прийняв посол України при Святому Престолі Тетяна Іванівна Іжевська. Сторони обговорили питання щодо освітньої ситуації в Україні та  допомогиу нострифікації дипломів студентів, котрі закінчили навчання у Папських Університетах. Також особливий наголос було поставлено на культурному співробітництві між посольством та даними університетами.


Згодом учасників прийняв мер м. Риму Джані Алемано. Протягом трьох днів учасники Симпозіуму матимуть змогу обмінятися досвідом у наданні освіти та налагодити міжуніверситетську співпрацю.

 

Секретаріат Комісії Справедливість і Мир