//

Продовжуються зловживання законом про богохульство

У Пакистані черговий раз звинувачено християнина в богохульстві  без підстав і доказів. 40-річний Аріф Масіх нещодавно виграв судову суперечку за землю, в якій програв теперішній обвинувач Шахід Юсаф.

 

Християнина звинувачують в підпалі сторінок Корану, у висиланні мусульманам листів з погрозами, щоб таким чином змусити їх перейти на християнство. Чоловік рішуче відкидає це звинувачення. Крім того, на його сторону стало багато  християн і мусульман, які свідчать про його толерантне відношення до визнавців ісламу.

 

Все свідчить про те,  що образа Корану знову стала лише приводом для зведення приватних порахунків. Організації прав людини намагаються добитись того, щоб випадки звинувачень в богохульстві  могли реєструвати лише поліцейські високого рангу, а не звичайні агенти, і щоб процеси автоматично відбувались в Найвищому Суді. Це би дозволило значно зменшити чинник натиску суспільства на представників поліції і судової влади.

 

Однак спостерігачі  підкреслюють, що уряд не захоче впроваджувати в закон навіть найменші зміни, щоб не наражати себе на ісламських фундаменталістів. 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie