//

Про візит Глави УГКЦ до Нью-Вестмінстерської єпархії

Як ми раніше повідомляли, Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, 29 серпня 2012 року розпочав перший візит до Нью-Вестмінстерської єпархії УГКЦ для відзначення 100-ї річниці прибуття до Канади першого єпископа УГКЦ - блаженного Микити Будки.

 

Відтак у четвер, 30 серпня, Блаженніший Святослав разом із Владикою Ігорем Возьняком, Архиєпископом і Митрополитом Львівським, Владикою Кеном Новаківським і Владикою Северіаном Якимишиним, відповідно Єпархом і Єпископом-емеритом Нью-Вестмінстерської єпархії, взяв участь у Вечірні на парафії Воздвиження Чесного Хреста м. Суррі (Surrey), Британська Колумбія. Після молитви Предстоятель УГКЦ мав нагоду зустрітися з вірними, священиками та їхніми сім'ями і представниками різних організацій та комісій єпархії.

 

У п'ятницю, 31 серпня, на запрошення Владики Кена Блаженніший Святослав освятив новостворений єпархіальний та катехитичний центр імені першого єпископа Нью-Вестмінстерського бл. п. Єроніма Химія) і бібліотеку імені Владики Северіана Якимишина. На посвячення прибули представники місцевої влади, які активно підтримують громаду єпархії, а також члени Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, котрі недавно проводили тут своє засідання. З нагоди візиту до Нью-Вестмінстера Глави УГКЦ мер міста зачитав особливу декларацію, проголошуючи 31 серпня 2012 року Днем Патріарха Святослава у м. Нью-Вестмінстер.

 

Того ж вечора Отець і Глава УГКЦ очолив молитву з Владикою Кеном у катедральному храмі Пресвятої Євхаристії Нью-Вестмінстера та звернувся зі словом до парафіян і гостей. Глава Церкви запевнив своїх вірних у духовній підтримці і молитвах та заохотив їх продовжувати євангелізацію - проповідування Слова Божого в сучасному світі, що є спільним завданням нашої Церкви. На зустріч із Предстоятелем УГКЦ прибула велика кількість вірних з околиць Великого Ванкувера, а також з острова Ванкувер, що у Британській Колумбії. Користуючись цією знаменною нагодою, особливими нагородами було відзначено вірних, які довгі роки працювали і продовжують активно працювати для зміцнення і розбудови Української Греко-Католицької Церкви у Британській Колумбії. Вечір завершився прийняттям у катедральному залі, де громада вірних могла поспілкуватися з Блаженнішим Святославом.

 

1 вересня, на свято Початку літургійного року, Глава УГКЦ очолив Архиєрейську Божественну Літургію у парафії Покрови Пресвятої Богородиці м. Ванкувер і також зустрівся з вірними на бенкеті в Українському католицькому центрі.

 

Упродовж наступних днів Глава Церкви планує відвідати ще одну парафію Нью-Вестмінстерської єпархії, яка знаходиться в м. Келоуна.

 

Анна Вишневська
для Департаменту інформації УГКЦ

Фото: Дорін Костинюк (Doreen Kostyniuk)