//

Про утиск прав християн заявив колишній Архиєпископ Кентерберійський

Останні дослідження, проведені компанією ComRes для організації Not Ashamed, показали, що лише половина жителів Великобританії вважає свою країну християнською, - повідомляє Telegraph. Ці результати викликали обурення колишнього Архиєпископа лорда Кентерберійського Кері, який тут же закликав прем'єр-міністра Девіда Кемерона звернути увагу на факти, що заважають християнам Королівства вільно сповідувати свою віру.

 

У своєму зверненні-листі лорд вказав на те, що реформи Лейбористської партії про "толерантність, рівність і справедливість" применшують внесок християнства у розвиток суспільства і культури Великобританії і, більше того, обмежують можливість вірних релігійно самовиражатися. Ще більше бентежить колишнього Архиєпископа те, що християнство все частіше виставляють безглуздою приналежністю епохи, що відійшла. "Ситуацію підтверджує ціла низка прикладів, коли звичайні християни, впіймані на проявах своєї віри на робочому місці і які дозволили свому християнському сумлінню визначати соціальну поведінку, зазнали краху внаслідок нових практик роботи з персоналом. Вони виявили, що закон більшою мірою заважає, ніж допомагає їм", - говорить він.

 

Лорд Кері вважає, що правовий баланс Великобританії неприпустимо порушений. Добрим прикладом служить зіткнення між християнами і гомосексуалістами - що все більше розпалюється. У листі прем'єр-міністрові лорд згадує про випадок подружньої пари - Оуена і Юніс Джонсів. Їм відмовили у праві стати прийомними батьками внаслідок того, що їх релігійне почуття, як вони заявили, не дозволило б їм сказати дитині про прийнятність гомосексуалізму.

 

У Пітера і Хейзелмарі Буллів у судовому порядку вимагали п'ять тисяч фунтів за те, що вони відмовилися надати гомосексуальній парі, що гостювала у них, двоспальне ліжко. При тому що, за словами Буллів, їх рішення не змінилося б і відносно двох гетеросексуалів, якщо б вони не перебували у шлюбі.
Подібними судовими справами і ситуацією загалом на боці християн у Великобританії займається вже згадана організація Not Ashamed. Вона нагадує про право сповідувати Христа не лише вдома та у церкві, але і в школі, і на робочому місці. Так, першого грудня 2010 року ця організація провела компанію щодо відродження носіння християнами натільних хрестів.

 

 

За матеріалами religo.ru