//

Про реалізацію Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року говорили в Трумау (Австрія)

7 грудня 2011 року під керівництвом Владики Кена (Новаковського), Єпарха Нью-Вестмінстерського, розпочалися зустрічі робочої групи щодо реалізації Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» із делегованими представниками нашої Церкви зі Західної та Центральної Європи. Засідання відбуваються в Міжнародному теологічному інституті, що в Трумау (поблизу Відня, Австрія) за сприяння о. Юрія Коласи, генерального вікарія для католиків візантійського обряду в Австрії.

 

У робочій зустрічі беруть участь: о. Євген Попович (Перемишльсько-Варшавська архиєпархія), о. Богдан Галушка (Вроцлавсько-Гданська єпархія), о. Андрій Хома (Апостольський екзархат у Великобританії), о. Іван Мачужак (Апостольський екзархат Німеччині та Скандинавії), о. Юрій Коласа (Австрія), о. Михайло Романюк (Апостольський екзархат у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії), о. Марко Ярослав Семеген (Італія), о. Василь Бойко (Іспанія), о. Василь Поточняк (Пасторально-місійний відділ). У своєму привітанні до учасників зустрічі Крістоф кардинал Шенборн, Архиєпископ Віденський та Ординарій для католиків візантійського обряду в Австрії, зазначив: «Я був дуже зворушений і водночас збудований тим, що основою напрямів розвитку УГКЦ на період до 2020 було обрано тему: "Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом". Це вказує на неабиякий потенціал Церкви, яка переживає період відродження після довгих років переслідування. Я переконаний, що мучеництво ваших єпископів, священиків, богопосвячених осіб і мирян принесе (та й уже принесло) плоди для цілої Вселенської Церкви».

 

Засідання розпочалися з того, що Владика Богдан (Дзюрах), заступник керівника робочої групи, представив учасникам зустрічі Пастирський лист Блаженнішого Святослава (Шевчука) «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» як дороговказ для оновлення та поглиблення духовного життя парафіяльної спільноти. Відтак о. Андрій Онуферко, виконавчий секретар робочої групи, презентував підручник для парафіяльного духовенства, який повинен допомогти душпастирям стати активними і відповідальними учасниками реалізації Стратегії розвитку Церкви до 2020 року, відповідно до рішень Синоду Єпископів УГКЦ. Заплановано, що результатом зустрічі стане проект Пасторального плану для парафіяльного душпастирства. Єпархіальні координатори пропонуватимуть цей документ для використання в парафіях єпархій та екзархатів, котрих вони представляють, як рівно ж у тих країнах, де ще немає структур УГКЦ.

 

 

Повідомили у прес-службі робочої групи

Джерело: www.ugcc.org.ua