//

Про недоліки ЗМІ говорили у Ватикані

Непорозумінням між Церквою і світом ЗМІ була присвячена зустріч у Ватикані, в якій брав участь, кардинал Джанфранко Равазі. Він розповів про найбільш поширеніші помилки, які ЗМі допускають, коли пишуть про науку Папи, і про способи, якими можна перетворити їх на переваги журналістики.

 


Голова Папської ради з культури зазначив, що найпоширенішою помилкою тих, хто пише про Церкву, є використання спрощень. Друга – полягає в журналістських маніпуляціях, пошуках пікантних скандалів і тем, які показують Папу однобоко, наприклад «експертом з питань застосування презервативів». Іншими словами, це гріх таблоїдизації папського вчення, висміювання його і баналізування серйозних питань, яких часто взагалі не згадують в повідомленні.

 


На думку ватиканського експерта, ліком на ці  дефекти буде презентація вчення Католицької Церкви. Хоча і в цьому є недоліки, – вважає кардинал Раваззі – які полягають в неточності, дезінформації та мітологізації релігії. Деякі медіа мають сильно викривлене бачення людей Церкви, причиною чого є антиклерикалізм і навіть ворожість щодо Церкви. Останнім великим недоліком, на думку глави Папської ради з культури, є відсутність журналістської компетентності в церковних та богословських питаннях.

 


За матеріалами: deon.pl