//

Про католиків і політику – Архиєпископ Фізікелла

Католики, які  займаються політикою, не повинні піддаватись ні ностальгії, ні утопізмові. Від них вимагається, натомість, євангелічний реалізм, тобто погляд на майбутнє зі свідомістю минулого. Так вважає Архиєпископ Ріно Фізікелла, глава Папської Ради сприяння новій євангелізації.

 


Єрарх виступив під час презентації книжки італійської лікарки і парламентарки Паоли Бінетті «Етика і демократія». На думку Архиєпископа, ситуація в сфері присутності католиків у політиці є тривожною, що можна порівняти до «пожежі і криків на допомогу». У цьому стані справ заангажування вірних не повинно нагадувати євангельського «пришивання латки до старого сукна»: «Очікую від заангажованих в політику католиків, перш за все, далекобачності, яка вимагає труду інновації, здатності до випрацювання проекту, без чого немає майбутнього».

 

Архиєпископ Фізікелла додав, що до того важливою є «відвага і здатність вийти до нового». «Зі слабості ідеї виростає слаба культура і політика» - пояснив  глава Папської Ради сприяння новій євангелізації.

 

За матеріалами: radiovaticana.org