//

Призначено нового Префекта Конгрегації Євангелізації Народів та інші зміни у Римській Курії

10 травня 2011 р. у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Бенедикт XVI прийняв зречення з уряду, подане у зв’язку з досягненням граничного віку, кардиналом Іваном Діасом, Префектом Конгрегації Євангелізації Народів. На його місце Папа призначив архиєпископа Фернандо Філоні, Титулярного єпископа Вольтурно, який виконував служіння Заступника Державного Секретаря Апостольської Столиці в загальних справах.

 

Також повідомлено про те, що новим Заступником в загальних справах призначено Високопреосвященного архиєпископа Джованні Анджело Беччіу, дотеперішнього Апостольського Нунція на Кубі.

 

Конгрегація Євангелізації Народів (колись Propaganda Fide) – це орган Римської Курії, який відповідає за місійну діяльність Католицької Церкви. Їй підпорядковані структури Церкви на місіонерських теренах та місіонерські чернечі Згромадження. Кардинал Іван Діас, якому нещодавно виповнилося 75 років, очолював її від травня 2006 року. Центральним відомством Римської Курії є Державний Секретаріат, який складається з Відділу загальних справ та Відділу стосунків з державами. 65-річний архиєпископ Філоні очолював Відділ загальних справ від 2007 року. Його наступник архиєпископ Беччіу раніше очолював дипломатичну місію Апостольської Столиці в Анголі, Сан Томе і Принсіпі, а від 2009 року – на Кубі.

 

Джерело: Радіо Ватикан