//

Присутність у Ватикані попередника не створюватиме проблем для нового Папи

Папа добре почувається і дуже спокійний, він не пішов у відставку, тому що хворий, але з огляду на брак сил, пов’язаний зі старістю. На цьому ще раз наголосив о. Федеріко Ломбарді, ТІ, Директор Ватиканського прес-центру, під час брифінгу, що відбувся 12 лютого 2013 р. Він зазначив, що нещодавно Бенедикт XVI переніс цілком звичайне хірургічне втручання для заміни елементів живлення в кардіостимуляторі, але це не мало жодного впливу на його рішення.

 

Підтверджено програму богослужінь та зустрічей Папи, заплановану до 28 лютого, а це загальні аудієнції 13 та 27 лютого, зустрічі з італійськими єпископами в рамках візитів ad limina, зустрічі з Президентами Румунії та Ґватемали, недільна молитва «Ангел Господній». Не буде оприлюднена запланована енцикліка про віру.

 

Речник Апостольської Столиці закликав журналістів бути уважними до того, що Папа говоритиме під час наступних зустрічей та богослужінь. Він також пояснив, що богослуження з нагоди Попільної Середи відбудуться в базиліці Святого Петра, оскільки це буде останнє велике богослуження цього Папи, а тому в ньому братиме участь значна кількість людей.

 

Отець Ломбарді також пояснив, що присутність Бенедикта XVI у Ватикані не створюватиме жодних проблем для наступника, хоча це цілком нова ситуація в історії. Наступний Папа, навпаки, відчуватиме підтримку в молитві, любові та співучасті особи, «яка, як ніхто в світі, може зрозуміти турботи того, хто прийде після неї».

 

Джерело: Радіо Ватикан