//

Принц Йорданії став одним із перших лауреатів премії святого Августина

Принц Йорданії Бін Талала Газі Бін Мухаммад став одним із перших лауреатів премії святого Августина, заснованої в нинішньому році Міланською академією міжрелігійних досліджень у співпраці з Середземноморським фондом.

 

Крім принца Йорданії, лауреатами стали архиєпископ Мілану, президент Міжнародного фонду «Оазис» кардинал Анджело Скола, радник короля Марокко Андре Азулай, президент Середземноморського фонду Анна Лінд і редактор журналу Le Monde des Religions Фредерік Ленуар.


Премія була заснована на честь святого Августина, який шанується на обох берегах Середземного моря: він народився в Африці, знайшов віру в Європі, потім повернувся в африканське місто Гіппон (нині - Аннаба в Алжирі), де став єпископом.


Директор Середземноморського фонду Мухаммед Надір Азіза висловив сподівання, що заснування премії буде сприяти створенню "школи толерантності" в Середземномор'ї.


Кардинал Анджело Скола нагадав, що святий Августин "був невпинним шукачем правди". Пам'ять про нього, за словами кардинала, "особливо необхідна в умовах сучасного плюралістичного суспільства, коли воно не бажає згладити безплідний релятивізм".

 

За матеріалами http://procatholic.ru