//

Приклад Папи повинен бути зразком для священиків

Голова єпископату Італії, кардинал Анджело Баньяско, під час зустрічі італійських єпископів в Анконі сказав, що священики у виконанні їх місії повинні слідувати прикладу Папи Бенедикта XVI, не боячись критики.

 

27 січня італійські єпископи зібралися в Анконі, Італія, на завершення зимової зустрічі. Кардинал Баньяско, глава єпископської конференції, виголосив проповідь під час завершальної Меси.

 

«Якщо нігілістична культура схильна стирати внутрішнє життя людини, священики повинні допомогти людям віднайти його» - сказав він. «І в цьому завданні вони не можуть боятися нерозуміння чи критики».

 

«Приклад, який ми маємо наслідувати, дає нам Папа Бенедикт XVI, котрий вчить нас смиренності, обеззброюючої ясності істини, мудрості в діалозі, розсудливості в діях, свободи від світу і відваги, яка йде від впевненості в тому, що він є в Божих руках» - зазначив кардинал.

 

На завершення кардинал заохотив священиків боротися із щоденною рутиною, яка «робить життя похмурим, притуплює віру і призупиняє вібрацію душі перед таємницею Євхаристії».

 

За матеріалами CNA