//

Прихильники "передсоборної" літургії з усього світу приїдуть до Риму

3 листопада в Римі зберуться віруючі, які дотримуються давньої форми католицької літургії, широка практика якої виникла в світі після видання Бенедиктом XVI документа "Summorum Pontificium" в 2007 р. Паломництво пройде з нагоди проголошення Року Віри і в його рамках у ватиканській базиліці буде відправлена Служба Божа за обрядом Римського Міссалу 1962 року. Організаторами цієї події є Міжнародна федерація "Una Voce" і "Coetus internationalis pro Summorum Pontificium", католицькі організації, які координують діяльність прихильників "дособорової" літургії. За їх словами, мета паломництва буде полягати в тому, щоб з'єднати віруючих в молитві за Папу, який піддається нападам і як ніколи "вимагає свідчення одностайної любові, смирення і благодійної підтримки".

 

Служба Божа по "передсоборному обряду" відбудеться у ватиканській базиліці не вперше за останні 50 років. 17 травня 2011 р. після конференції, присвяченої документу "Summorum Pontificium", її служив тут німецький кардинал Вальтер Брандмюлер.

 

Відповідно до статистичних досліджень за 2010 р., проведених через три роки після публікації документа Понтифіка, випливає, що "Тридентська Літургія" відправлялася у 1444 храмах світу. З них в 340 святинях раз в тиждень, в 313 в неділю, але не регулярно, в 340 кожну неділю, але в незручний для відвідування літургії всією сім'єю час, і нарешті, в 467 храмах кожну неділю і в час, відповідний для сім'ї, тобто з 9 до 12 години. Відзначається, що стародавня католицька літургія стає все більш відомою і доступною для віруючих.


За матеріалами radiovaticana.org