//

Прикарпатські екологи ознайомились з еколого-етичним вченням Церкви

29 березня, в Інституті природничих наук  Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника відбулись лекції на тему «Еколого-етичне вчення Церкви», які провів керівник Бюро УГКЦ з питань екології, проф. д-р Володимир Шеремета.

 

Доповідач ознайомив зведені курси екологів Прикарпатського університету з основоположними аспектами християнського соціально-екологічного вчення. Зокрема, очільник екологічного бюро пояснив cутність вчення про екологічне покликання християн та екологічне завдання Церкви в контексті сучасної екологічної кризи. Слухачі дізналися, що обов’язок бережливого ставлення до природи безпосередньо випливає з християнської віри і є її свідченням, а завдання природі шкоди Церква трактує як порушення заповідей «не вкради» та «не вбий» і зараховує до важких гріхів.

 

В рамках освітнього заходу відбулась також презентація ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», яка проводиться Українською Греко-Католицькою Церквою в часі Великого посту.

 

На завершення, п. Володимир Шеремета закликав присутніх: «не бути байдужими, переосмислити своє особисте християнське та загальнолюдське екологічне покликання і зробити нехай маленький, але такий необхідний сьогодні внесок для збереження створеної Богом природи».

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології