//

Причиною кризи є низка народжуваність

Двигуном економічного відродження є діти – пише Етторе Готті Тедескі на шпальтах "L'Osservatore Romano" у статті про глобальну кризу і її походження.

 

Президент Ватиканського банку IOR не вперше стверджує, що справжньою причиною кризи є "старіння населення". "Одним з пов’язаних з цим явищ, є зміна в структурі споживання. У двох словах можна сказати, дещо грубо, що купується менше машин, а більше ліків", – говорить Тедескі.

 

"Перед лицем цієї реальності треба мати сміливість поставити питання про народжуваність і старіння населення. Нехтування цих питань шкідливе і, отже, його не можна відкладати, а треба визначити конкретну стратегію для підтримки сім'ї в її природному покликанні мати дітей. Тільки тоді буде започатковане справжнє відновлення економіки", – переконує італійський економіст.


Він звертає увагу, що "сім'я, яка сьогодні має два джерела доходів, оперує меншими статками, аніж тридцять років тому, коли гроші заробляв лише один", що є наслідком "зростання податку на ВВП, який за той час подвоївся, саме тому, щоб справитися з наслідками процесу старіння, викликаним падінням народжуваності".

 

Професор Тедескі підкреслює, що "якщо чоловік і жінка не мають дітей, важко очікувати, що хтось буде піклуватися про них, коли вони стануть старими." "Держава може спробувати піклуватися ними, але це буде коштувати дуже дорого", – сказав президент Ватиканського банку IOR

 

За матеріалами wiara.pl